Totaal van Slag

Percussie onderwijs & Live muziek

Privélessen

conga, timbales, bongo, cajon,

drums en handpercussie

Je leert de juiste speelhouding aan, waardoor je de techniek van het instrument goed kan ontwikkelen. We gaan werken aan een mooi geluid. Het in de maat leren spelen is als percussioniste of drummer natuurlijk heel belangrijk. Door een goede timing gaat het ritme lekker lopen en swingen. We werken aan een leuk repertoire in een muziekstijl die jij leuk vindt! De lessen zijn individueel en worden gegeven in Doorwerth, Bennekom, Wageningen, Oosterbeek, Ede en Rheden

Latin Percussion 

In 5 lessen van 120 minuten spelen we 5 Afro Cubaanse ritmes op timbales, conga, bongo, bombo, maracas en guïro. Het is fijn om de verschillende partijen samen te spelen. Dan pas ervaar je de samensmelting die het ritme vormt.

De stijlen die we gaan spelen zijn: Songo, Mozambique, Guaracha, Abakua en Guaguanco. Met behulp van breaks en koortjes maken we van elk ritme een mooi geheel. Geef van te voren aan welk instrument je voorkeur heeft, en neem deze mee naar de les.

Start : op aanvraag

Waar : nader te bepalen

Opgave : [email protected]

Telefoon: 0621555573

Mind

Meditatief INtuïtief Drummen

MIND is een percussie bijeenkomst voor percussionisten die behoefte voelen hun eigen verhaal te vertellen in samenspel. Geen eindeloze herhaling van ritmes waar iemand anders overheen soleert. Maar improvisaties vanuit jezelf in een meditatieve sfeer. 

Voor deelname is het kunnen bespelen van een percussie instrument een pre. Neem deze dan ook zelf mee naar de bijeenkomst. Voel je geheel vrij om mee te doen. 

Start : Twee wekelijks op

vrijdagochtend 9.30 - 11.00 uur

Waar : EDE, privéadres

Opgave : [email protected]

Telefoon : 0621555573

Funky Cajon

Beginners


Cajon drummen is makkelijk aan te leren. Heb jij thuis een cajon staan waar je niet of nauwelijks op speelt? Ga dan deze uitdaging aan. Pak je cajon op en doe mee !

In deze cursus leer je de speeltechnieken, ritmes en spelen we mee met hits mee uit de Pop, Funk en Latin muziek. We spelen bijvoorbeeld nummers van James Brown, Bill Withers, Amy Winehouse, John Mayer, Red Hot Chili Peppers etc.

De lessen zijn wekelijks en duren in totaal 8 weken. Aan het einde van de cursus heb je voldoende informatie om thuis lekker te oefenen en mee te spelen met you tube en dergelijke. Als je in het bezit bent van een cajon wordt het gewaardeerd dat je deze meeneemt. Inschrijving is wel noodzakelijk, want vol = vol.

Gevorderden


Voor de reeds gevorderde cajon spelers een breed repertoire aan de wat moeilijkere nummers. Aan bod komen er extra speeltechnieken, meer samenspel, soleren en een vrijere speelvaardigheid.  

Start : Elke maandag & woensdagavond

januari 2022 van 19.15 – 20.15 uur

20.30 - 21.30 

Waar : De Superette te Wageningen & Kreek te Oosterbeek

Opgave : [email protected] / 06 21555573

Trommelen voor Ouderen

Ritmische Scholing

Gitaristen, vocalisten, saxofonisten etc.

Jouw zang zal zoveel lekkerder gaan klinken als je zuivere tonen, unieke klankkleur en dynamische frasering wordt verrijkt met een goed getimede ritmiek. Als vocalist ben je veel bezig met zangtechnieken, juiste ademsteun, zuiverheid, melodieën onthouden en/of lezen, talen leren en ook nog eens teksten onthouden. Hierdoor kan het zijn dat het ritme wat minder aandacht krijgt. Door zelf te functioneren als percussionist/ drummer zal je bewuster worden van de kracht van de ritmiek in de muziek.

Vraag je docent of hij/zij deze cursus wil gaan organiseren.

Het betreft een groeps-les van 2 uur met een minimum van 8 mensen per groep.  

Ritmische Scholing 

aan de Keukentafel

Lezen, tikken en zingen

Beginners

Naast het leren aanvoelen van verschillende maatsoorten, tikken en zingen we met gebruik van hele, halve, kwart, achtste en zestienden noten en rusten. Hoe kun je het makkelijkste tellen? Lukt het jou om het tempo vast te houden terwijl je de partij tikt of zingt? Hoe pak je dat aan?

Gevorderden

Kun jij al notenlezen maar wordt het te lastig als er syncopen, zestienden noten of triolen in voorkomen? Dan is deze cursus waarin alles uitgebreid aan bod komt zeker iets voor jou.

In een 'Latin' jasje (voor latin bands)

Typische latin patronen zoals de clave, cascara, bas tumbao, piano guajeo, blazers mambo’s worden geanalyseerd en geoefend.

Hoe tel je de ritmes? Hoe voel je ze? Waar zit de clave? Hoe grijpen de patronen in elkaar? Hoe kunnen we dat verbeteren?

Door de onafhankelijke partijen te oefenen komen we tot inzichten in elkaars partijen en bereiken we uiteindelijk een hechter geheel.

Het begrijpen van elkaars ritmiek is in deze ritmische complexe muziek is een absolute must! Deze scholing geeft je dan ook een ware sprong vooruit naar een hechtere salsaband met meer sabor.  

Er starten regelmatige nieuwe cursussen

online of aan de keukentafel

Informatie: [email protected]

Telefoon: 0621555573